Rahtialueet ja tuotteiden toimitus

Tuotteiden toimitustapa ja rahtihinnat vaihtelevat tilausalueen ja tilattujen tuotteiden perusteella. Pääsääntöisesti kaikki tuotteet ovat aina noudettavissa valmistavien yritysten omista tuotantotiloista, mutta pyydettäessä myös järjestämme tuotteille rahdin aina kotiovelle asti. Pienet tuotteet toimitetaan tavallisesti perinteisenä lavarahtina ja perälautapurkuna.

Rahtikuljetuksissa tavanomaisena toimintatapana on, että tuotteille järjestetään rahti ja kuljetuskustannukset veloitetaan toteutuneen mukaan kertoimella 1.1. Kuljetusyhtiönä käytetään tavallisesti Kaukokiito Oy:n valtakunnallista kuljetuspalvelua, mutta tilanteesta riippuen käytetään myös paikallisia toimijoita. 

Kuljetuskustannuksista edullisin osa on tavanomaisesti tehtaalta terminaaliin. Tämä väli hoituu edullisilla runkolinjoilla ja sekä terminaaleissa että tehtailla on isojen nippujen nostamiseen soveltuvat kuormaajat.

Kustannuksista suurin osa syntyy usein loppujaosta terminaalista asiakkaalle. Nämä kuljetukset tehdään erilisajoina kuorma-autoilla, joissa on hirsinippujen purkamiseen soveltuva hiab-nosturi.
 

Valtakunnallisissa kuljetuksissa rahti riippuu seuraavista tekijöistä:

  • Kuljetetaanko tuote perille Hiab-nosturilla?
  • Onko paikalla purkumahdollisuutta trukilla / traktorin piikeillä?
  • Toimitetaanko tuote käsinpurkuna?
  • Mikä on etäisyys lähimpään Kaukokiidon terminaaliin?
  • Mikä on tuotteen tarkka mitta ja paino pakattuna?
  • Pystytäänkö rahtia yhdistämään erilliskuljetuksena muihin samaan suuntaan tapahtuviin toimituksiin?

Usein kaikkiin näihin kysymyksiin ei pysty vastaamaan aivan täysin etukäteen. Siksi olemme valinneet ratkaisun, jossa rahti veloitetaan jälkikäteen ja pyrimme järjestämään sen asiakkaalle mahdollisimman edullisesti. Laskutuksessa käytetään kerrointa 1.1. Tuotteet voi halutessaan myös noutaa tai niille voi järjestää kuljetuksen itse.

Asiakkaista noin 80-90% käyttää tilausten yhteydessä meidän järjestämiä kuljetuksia. Poikkeuksista suurin osa on lähialueilla asuvia peräkärrynoutoja tai henkilöitä joilla on suoria kontakteja kuljtetusyrityksiin.